Δελτίο Τύπου

Με δύναμη από το Ασυνείδητο…

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και θετικές αντιδράσεις το 1ο Διεθνές Ψυχαναλυτικό Συμπόσιο με τίτλο «Ο Φρόυντ στην Ακρόπολη», το διήμερο 28 και 29 Σεπτεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Η διοργανώτρια εταιρεία Lectus adv, Εταιρεία Οπτικής Επικοινωνίας, με επιστημονικό φορέα την Άερτον – Ψυχολογικές Υπηρεσίες υλοποίησαν ένα όραμα! 115 ολόκληρα χρόνια μετά την περίφημη μοναδική επίσκεψη του Φρόυντ στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 1904, υπογραμμίστηκε η επιρροή του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού στη σύγχρονη Ψυχαναλυτική σκέψη.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, επιφανείς Ακαδημαϊκοί από κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής, αλλά και διακεκριμένοι Έλληνες Ψυχίατροι και Ψυχαναλυτές ταξίδευσαν το πολυπληθές ακροατήριο στο Φροϋδικό Σύμπαν των Ενστίκτων και της Libido, της Αποπροσωποποίησης, των Συμπλεγμάτων και των Νευρώσεων, των αρχέγονων Ενορμήσεων Έρωτα και Καταστροφής.  Η διελκυστίνδα μεταξύ Ψυχανάλυσης και Ελληνικού Κλασικισμού περιέλαβε Αρχετυπικά Σύμβολα όπως αυτά του Νάρκισσου, του Οιδίποδα, του Ορφέα και της Ευρυδίκης, και της Παιωνίας Αθηνάς της Βαρβακείου. Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος του Συμποσίου το οποίο ήταν βιωματικό: Δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να ξεναγηθούν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στα χνάρια του ίδιου του ιδρυτή της Ψυχανάλυσης, για να ολοκληρωθεί η μέρα με τη γεμάτη φλόγα ομιλία του Βρετανού Ψυχαναλυτή David Morgan, με χρώμα από το Λονδίνο και μουσικά καλέσματα από την Patti Smith.

Η Lectus adv και η Άερτον – Ψυχολογικές Υπηρεσίες μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού φιλοδοξούν να επαναλάβουν το εγχείρημα αυτό, ώστε το Συμπόσιο «Ο Φρόυντ στην Ακρόπολη» να καθιερωθεί ως θεσμός στον Πολιτισμό!

Είστε δημοσιογράφος και θέλετε να καλύψετε το 1ο Διεθνές Ψυχαναλυτικό Συμπόσιο “Ο Φρόυντ στην Ακρόπολη”  μπορείτε να μεταφορτώσετε το Press Kit που ετοιμάσαμε για εσάς και να το αναρτήσετε στο ιστολόγιο σας κάνοντας αναφορά στο site της διοργάνωσης.

Χρυσός Χορηγός

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υπό την Αιγίδα